بارك الله فيكى حبيبتى ام رامى
وبعد أذنك اشارك فى اكلتك الجميلة بالصور
البصارة
اليكم ايها الاعزاء الغاليين طريقة عمل صحن بصارة وهي أكلة شعبية مصرية لذيذة جدا المقادير ربع كيلو فول مدشوش ( يعني فول جاف مقشر )حزمة بقدونس - حزمة كسبرة خضراء - نعناع - بصل - ثوم - ملح - كمون - كسبرة جافة مطحونة - زيت - ملعقة صغيرة ملوخية ناشفة الطريقةينقي الفول ويغسل جيدا وتغسل الكسبرة الخضراء و البقدونس ويقطع علي الفول ويوضع النعناع و الثوم و بصلة جميعا في اناة به ماء يغطي المقدار ويرفع علي النار وعندما يغلي الاناء نهدي عليه النار حتي ينضج الخليط جيدا جدا نقوم بضرب الخليط في الخلاط حتي تمتزج كل المكونات وينتج لدينا مزيج ناعم ولونه أخضر فاتح توضع البصارة مرة أخري علي النار وتضاف ملعقة الملوخية الناشفة اليها وكذلك الملحقطعي بصلة قطع صغيرة واقليها في الزيت حتي يصير لونها ذهبي وضيفي اليها الكسبرة الجافة ثم ضيفي التقلية الي البصارة واحتفظي بجزء من التقلية لتجملي بها وجه الصحن بعد أن تصبي فيه البصارةيفضل أن تؤكل باردة مع البصل الاخضر و العيش المقمر .......... وبالهنا و الشفا طريقة أخرى:المكونات
فول مدشوش - 2 بصلة - حزمة بقدونس - ملح - شطة - بسطرمة
الطريقة
نغسل البقدونس ونضعه فى القدر
ثم نضع عليه الفول بعد غسله جيدا
نضع الماء ثم يوضع على النار
نتركه يغلى لحد ما يتهرى الفول ويكون بالشكل ده
بعد مايبرد نضربه فى الخلاط ونعيده للقدر تانى
فى الوقت ده نكون فرمين بصلة ونحمرها فى الزيت
نضع الملح والشطة على البصارة لحد مايتحمر البصل
بعد مايتحمر البصل ويكون لونه فاتح معلش انا سبته يتحمر زيادة نحطه على البصارة
نجيب البسطرمة ونقطعها ونحطها فوق البصارة
نقلبهم ونسيبهم على النار
وبعد كده نقدمها ونزينها بالبصل المحمر او لو بتحبيه حلقات متحمرة ينفع برضه